Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι The Dog, the Night and the Knife

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του νέου έργου του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ Ο Σκύλος, η Νύχτα και το Μαχαίρι. Είναι το δεύτερο  έργο που ανεβαίνει φέτος από τον Θεατρικό Οργανισμό Συν-Επί(+,Χ) στο Από Μηχανής Θέατρο, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, σκηνικά Λίνας Μότσιου, κοστούμια Δέσποινας Μακαρούνη και μουσική Νίκου Πατρελάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί  Κώστας Βασαρδάνης, Βασίλης Μπουλουγούρης, Μαρία Πανουργιά.
Μια καυτή νύχτα του Αυγούστου ο Μ, μετά από ένα γεύμα με τους φίλους του, χάνει τον δρόμο του και φτάνει σ’ ένα αδιέξοδο ενός άγνωστου τόπου, στον οποίο τίποτα δεν μοιάζει να κινείται. Από το πουθενά εμφανίζεται ένας άντρας που ψάχνει το σκυλί του. Ο άντρας προθυμοποιείται να βοηθήσει τον Μ, ξαφνικά όμως ξεσπά μεταξύ τους μια θανάσιμη συμπλοκή, που υποχρεώνει τον Μ σε μια εφιαλτική περιπλάνηση στην παράξενη πόλη, στις παρυφές της οποίας ζούνε λύκοι και σκύλοι, η πείνα βασιλεύει, όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια εμφάνιση και όλοι δείχνουν την ίδια «κανιβαλιστική» πρόθεση να τον εξυπηρετήσουν.
«Διαπιστώνω πως τα ψηφία δε λένε την ώρα, το ρολόι λέει SOS»: ο εφιάλτης έχει ξεκινήσει. Σε μια πόλη που απλώνεται πέρα από τον αντιληπτό χρόνο, στα ασφυκτικά σύνορα μιας στέπας άγριας και σαγηνευτικής, ο Μ βυθίζεται στον αδιέξοδο κόσμο του παραλόγου, παρακολουθώντας μια σειρά από γεγονότα που τον υπερβαίνουν και που ακυρώνουν κάθε λογική βεβαιότητα.
Σε πλήρη αντίστιξη, ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής και η ταυτόχρονη «αναμετάδοση» των συμβάντων από τον ίδιο τον Μ, επιτρέπουν στη συνείδησή του να μεταλλαχθεί βήμα-βήμα καθώς βιώνει το ανεξήγητο, το ονειρικό.

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου. Ο Σκύλος, η Νύχτα και το Μαχαίρι θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Πληροφορίες:     Ταμείο Θεάτρου    τηλ. 210-5231131
info@syn-epi.com