Το κίτρινο σκυλίThe yellow dog

Η Εταιρία Θεάτρου Συν, Επί (+,Χ) και η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Λίθος» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Μισέλ Φάις Το κίτρινο σκυλί.
Ο  συγγραφέας, με αφορμή την επίθεση με καυστικό οξύ, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα έγραψε έναν μακρύ, πυρετικό μονόλογο μιας νέας γυναίκας.
Η Ρούσκα Ρούσεβα αναπνέει μέσα από φωνές που καταλαμβάνουν την καθημερινότητά της• πρόσωπα οικεία, τυχαία, υπερβατικά μεταμορφώνουν την ηρωίδα σ’ ένα πολυφωνικό παραμιλητό. Η ηρωίδα του Φάις διεκδικεί έναν κόσμο αγάπης, ταυτόχρονα, μέσα από την πολιτική του ανυπεράσπιστου εαυτού και τη μεταφυσική του μη περαιτέρω εαυτού.
Το Κίτρινο σκυλί παρουσιάζεται στο «Από Μηχανής Θέατρο» σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά της Εύας Μανιδάκη, μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ίσαρη και φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Ερμηνεύει η Αλεξία Καλτσίκη.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 10 Μαΐου 2009
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή 22.15, Δευτέρα & Τρίτη 21.00
Διάρκεια παραστάσεων: έως και Τρίτη 2 Ιουνίου
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5231131
Τιμές εισιτηρίων: 20€ και 14€ (μειωμένο-φοιτητικό)

Το κείμενο της παράστασης θα κυκλοφορήσει από τις Eκδόσεις Πατάκη.  
Για περισσότερες πληροφορίες/δημοσιογραφικό υλικό μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ. Δέσποινα Κραουνάκη (Τηλ.: 6972 252089 Email: despina@kraounakis.gr) και Ειρήνη Βουζελάκου (Tηλ.: 6972 851324, Email: vouzelakou@in.gr)