ΓΚΑΜΛΕΤ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

ΓΚΑΜΛΕΤ

του Ουίλιαμ Σαίξπηρ


Από 31 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00

 

 

Το καλοκαίρι του 2009 στη Ρωσία έγινε ένα σκηνικό για το οποίο δε μίλησε ποτέ κανείς. Ένας άντρας γύρω στα 25 μπήκε σε ένα μπαρ, γδύθηκε, έμεινε εντελώς γυμνός και άρχιζε να ουρλιάζει στη σερβιτόρα να τον σκοτώσει. Ύστερα φόρεσε μία κολλητή μπλε ολόσωμη φόρμα με τη στάμπα του Superman. Ήταν ο Άμλετ.

Ο Άμλετ λέει: “Ο κόσμος μια φορά ήταν μπλε και χαρούμενος. Ο μπαμπάς μου αγαπούσε τη μαμά μου και κοιμόμασταν αγκαλιά. Με έπαιρναν στα χέρια τους και με πετούσαν στον ουρανό. Εγώ έβγαζα σάλια και τους τα πέταγα στα μούτρα. Τώρα ο μπαμπάς μου ξαπλώνει παγωμένος στο χώμα και ένα φίδι ο Κλαύδιος μου έκλεψε τον παράδεισο. Η Οφηλία διαλύθηκε και η μάνα μου έχωσε τους οργασμούς της στα σεντόνια ενός άλλου- αντί στα δικά μου! Ο κόσμος γέμισε ακρίδες κατσαρίδες και λύκους. Η Δανία σάπισε. Πονάει μέσα μου ο κόσμος. Weltschmerz= πόνος για τον κόσμο, πονάω επειδή ο κόσμος δεν είναι όπως θα θελα να ναι.” {…}

Πέντε ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής παίζουν το πιο μυστηριώδες και παιχνιδιάρικο έργο του Shakespeare, με τον ήρωα-αίνιγμα που ο Eliot χαρακτήρισε ως τη Mona Lisa της λογοτεχνίας. Διαλυμένοι χαρακτήρες της Disney, πρόσωπα από ταινίες του David Lynch και άλλοι προσωπικοί ήρωες των αφηγητών παρελαύνουν επί σκηνής και μιλούν για το πένθος τους για τον παράδεισο που κάποτε είχαν. Στόχος να γραφτεί από την αρχή το μανιφέστο του Άμλετ.

 

Tαυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία, μετάφραση: Ηλίας Αδάμ
Παίζουν: Μαριάννα Λιανού, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Σοφία Πριόβολου, Ηλίας Αδάμ, Κλείτος Κυριακίδης, Θάνος Τσακαλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κεσσίδης
Σκηνογραφία: Στέλλα Αγγελίδου
Μουσικός επί σκηνής: Κλείτος Κυριακίδης
Φωτογραφίες: Βασίλειος Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Σχόλια

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *