Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης «Από Μηχανής»

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί(+,Χ) είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης με τον τίτλο «από μηχανής» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι.

Το θέμα του εργαστηρίου αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αρχιτεκτονικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μια συνάντηση νεαρών σχεδιαστών, φοιτητών και επαγγελματιών, με στόχο την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου ως μέσου διεξαγωγής έρευνας επί των σύγχρονων μορφών μεθοδολογίας αλγοριθμικής σύνθεσης και των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης παραγωγής. Η μηχανοποιημένη φύση του σεμιναρίου, τόσο σε μαθηματικό / διαγραμματικό επίπεδο, όσο και στην υλική πραγμάτωση των εγκαταστάσεων, ενέπνευσε το όνομα «από μηχανής». Το εργαστήριο θα λειτουργήσει υπό την μορφή αρχιτεκτονικού στούντιο, θα πραγματοποιηθεί στον ανανεωμένο χώρο του Από Μηχανής Θεάτρου στο Μεταξουργείο και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 27 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 11 Αυγούστου.

Προς το παρόν, οι συγκεκριμένες μέθοδοι αλγοριθμικού σχεδιασμού χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο είτε ως διεργασίες βελτιστοποίησης και εξορθολογισμού της κατασκευής είτε ως μέθοδοι «διακόσμησης επιφανειών» όψεων κτιριακών συνόλων που έχουν σχεδιαστεί με συμβατικά μέσα. Σε αντιπαράθεση, το συγκεκριμένο στούντιο θα ερευνήσει τις συνθετικές δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών και θα επικεντρωθεί στις διαδικασίες αυτοργάνωσης του χώρου. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να διαμορφώσουν και να κατασκευάσουν τις αρχιτεκτονικές τους εγκαταστάσεις μέσω του προγραμματισμού των κατάλληλων αλγορίθμων.

Οι διοργανωτές τουεργαστηρίου (Έτζιο Μπλαζέττι, Dave Pigram, Roland Snooks, Ζήνδρου Ιουλιέττα) παραδίδουν σεμινάρια και στούντιο αντίστοιχου περιεχομένου τα τελευταία χρόνια σε διάφορα ιδρύματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων του Columbia της Νέας Υόρκης, Architectural Association, Pratt Institute, SCI-Arc, UPenn, USC, UCLA, RMIT και Michigan.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: http://www.apomechanes.com

Σχόλια

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *